Nutritionele ondersteuning

Nutritionele ondersteuning

"Door de juiste voeding - afgestemd op je kind - en aanvullende supplementen kunnen we heel wat fysieke ongemakken verhelpen."

Leefstijl- en voedingscoach Els

Kindjes met ASS, AD(H)D, HSP (HSS) of andere chronische klachten hebben minstens één ding gemeen: ze hebben allemaal last van overprikkeling. Die overprikkeling kan zich voordoen op verschillende niveaus: het fysieke niveau, het emotionele niveau en het mentale niveau. Belangrijk daarbij is het besef dat onderprikkeling vaak het gevolg is van chronische overprikkeling. 


Door te werken aan de ‘interne’ overprikkeling zorgen we ervoor dat de prikkels die van buitenaf komen de emmer minder doen overlopen. Zo kan je kindje meer rust ervaren.


Met behulp van poppetjes en prikkelcoachingkaarten gaan we in gesprek met je kind. Zo kunnen we op korte tijd meer inzicht en informatie verkrijgen over de oorzaken van de overprikkeling. Het speelse karakter maakt het gesprek minder beladen. Bovendien leert het kind door het vraag-en antwoordspel meer over zichzelf en komt het zo tot inzichten.

Tijdens de orthomoleculaire begeleiding kijken we naar de werking van de hersen-darm-as. Deze verbinding gaat ervanuit dat de hersenen en de darmen direct met elkaar communiceren. Een verstoorde darmflora kan hierdoor leiden tot bijvoorbeeld een verminderde prikkelverwerking, concentratie- of gedragsproblemen. Andersom kan chronische stress of overprikkeling leiden tot een verstoorde darmflora, met buikpijn en andere fysieke klachten tot gevolg. Door de juiste voeding - afgestemd op je kind - en aanvullende supplementen kunnen we heel wat fysieke ongemakken verhelpen. Zo kan je kind zijn/haar talenten volledig tot bloei laten komen.


Daarnaast kan ook bloesemtherapie aangeraden zijn bij jouw kind. Bloesems zijn vloeibare preparaten die de bijzondere eigenschappen van bloemen en planten in zich dragen. Ze kunnen helpen bij het helen en ombuigen van negatieve emoties en zo bijdragen tot het oplossen van interne overprikkeling. Bij het behandelen van kinderen valt op hoe snel zij reageren op de werking van bloesemremedies en hoe effectief de behandeling is. Zo zijn bloesems perfect in te zetten bij vaak terugkerende thema's zoals pesten of gepest worden, faalangst, concentratieproblemen, scheiding, (hoog)gevoeligheid, van school veranderen ... Verder zijn er een aantal bloesems die de negatieve kenmerken van ADHD, ASS en HSP kunnen ombuigen. 

Meer informatie of een afspraak maken?


Klik hier om te mailen naar info@atlass.be