Nutritionele ondersteuning

Nutritionele ondersteuning

"Door de juiste voeding en aanvullende supplementen kunnen we heel wat fysieke ongemakken verhelpen."

Leefstijl- en voedingscoach Els

Mensen met ASS, AD(H)D, HSP (HSS) of andere chronische klachten hebben allemaal minstens één ding gemeen: last van overprikkeling. Die overprikkeling kan zich voordoen op verschillende niveaus: het fysieke niveau, het emotionele niveau en het mentale niveau. Belangrijk daarbij is het besef dat onderprikkeling vaak het gevolg is van chronische overprikkeling. 


Door te werken aan de ‘interne’ overprikkeling zorgen we ervoor dat de prikkels die van buitenaf komen de emmer minder doen overlopen. Zo kan je meer rust ervaren.


Bij volwassenen wordt een uitgebreide anamnese gedaan, al dan niet aangevuld met een neurotransmittersprofiel, om zo een duidelijk inzicht te krijgen in de klacht. We maken als het ware een film van de klacht en via energetische meetmethodes krijgen we ook een beeld van de fysieke en emotionele blokkades.

Tijdens de orthomoleculaire begeleiding kijken we naar de werking van de hersen-darm-as. Deze verbinding gaat ervanuit dat de hersenen en de darmen direct met elkaar communiceren. Een verstoorde darmflora kan hierdoor leiden tot bijvoorbeeld een verminderde prikkelverwerking, concentratie- of gedragsproblemen. Andersom kan chronische stress of overprikkeling leiden tot een verstoorde darmflora, met buikpijn en andere fysieke klachten tot gevolg. Door de juiste voeding en aanvullende supplementen kunnen we heel wat fysieke ongemakken verhelpen. Zo kan je kind zijn/haar talenten volledig tot bloei laten komen.


Daarnaast kan ook bloesemtherapie aangeraden zijn voor jou. Bloesems zijn vloeibare preparaten die de bijzondere eigenschappen van bloemen en planten in zich dragen. Ze kunnen helpen bij het helen en ombuigen van negatieve emoties en zo bijdragen tot het oplossen van interne overprikkeling. Een aantal bloesems kunnen de negatieve kenmerken van ADHD, ASS en HSP ombuigen. 

Meer informatie of een afspraak maken?


Klik hier om te mailen naar info@atlass.be