Oudercoaching

Ouder-coaching

Met andere ogen naar je kind kijken en je focus verleggen
naar het positieve, kan een
groot verschil maken.


Het ouderschap brengt altijd wel uitdagingen met zich mee, maar als ouder van een zorgintensief kind kan je met heel wat geconfronteerd worden. Omdat we uit eigen ervaring weten hoe lastig het kan zijn, begeleiden we niet alleen kinderen maar vangen we ook hun ouders op. Jullie kunnen met alle mogelijke opvoedingsvragen of zorgen bij ons terecht!


Dat kan gaan van heel kleine irritaties tot grote dagelijkse strubbelingen. Is het bijvoorbeeld elke dag een strijd om je kind aangekleed te krijgen? Geraakt je puber nooit op tijd klaar voor school? Weigert je kind steevast om naar je te luisteren? Ervaart het eet- of slaapproblemen? Hebben de woedeuitbarstingen van je kind een verschrikkelijk impact op het hele gezin? Weet je gewoon niet meer hoe je meltdowns kan opvangen?

Samen met een coach ga je op zoek naar de oorzaak van het probleem of leer je je kind vanuit een ander perspectief te bekijken. Wat schuilt er achter het moeilijke gedrag? Waarom doet je kind zo? We gaan na welke hulpmiddeltjes er geschikt zijn voor jullie situatie en geven jullie waardevolle tips mee. Onze adviserende coaches geven met veel plezier hun kennis en expertise aan je door. Ze leren je graag je kind met andere ogen te bekijken. Want hoe moeilijk het vaak ook is, elk kind heeft ook zo veel mooie eigenschappen en kwaliteiten. Je focus verleggen naar de goede momenten en positieve gevoelens kan dan ook een groot verschil maken.


Oudercoaching kan je helpen bij:


  • Verbinding maken met je kind
  • Perspectief veranderen
  • Diagnose aanvaarden
  • Gevoel te verzuipen
  • Overleg met school of andere hulpverlener

Meer informatie of een afspraak maken?


Klik hier om te mailen naar info@atlass.be