Onze visie

Onze visieAlles wat wij zelf gemist hebben doorheen de jaren, willen wij je bij Atlass bieden.

Het begon ooit met een brainstorm waarin we droomden van een mooie wereld. Maar als we heel eerlijk zijn, dan is Atlass ook ontstaan vanuit ongenoegen. Ongenoegen over ons huidige gezondheidssysteem en de geestelijke gezondheidszorg in het bijzonder, over de gaten in de markt, over hoe mensen met een diagnose – of soms zelfs nog niet eens – in de kou blijven staan.


De meeste van onze medewerkers hebben ook een immense zoektocht achter de rug. We weten wat het is. Zelf diep zitten en zoeken zoeken zoeken, denken gevonden te hebben, fout zitten, weer zoeken. Nergens terecht kunnen met vragen of problemen. Of steeds weer van het kastje naar de muur gestuurd worden. Niemand die echt luistert, niemand die het echt begrijpt, niemand die een oplossing aanreikt.

Maar in plaats van er alleen maar over te klagen, wilden wij er ook iets aan doen! Een plek creëren waar menselijkheid en verbinding voorop staan. Omdat we maar al te goed weten hoe moeilijk iemand soms te bereiken valt. Waar je echt gehoord wordt, en waar we de wachttijden ook bewust zo kort mogelijk houden door steeds nieuwe collega’s te zoeken. Waar jullie feedback en inbreng ook enorm geapprecieerd wordt, zodat we samen kunnen groeien. Nog elke dag ontdekken we – al dan niet met jullie hulp – nieuwe behoeften die we dan proberen in te vullen door ons aanbod nog uit te breiden en verder te diversifiëren.


We durven ook gerust toe te geven dat onze dromen nog veel verder reiken. Gelijkheid, elke persoon evenwaardig, is er daar een van. Onrecht en (voor)oordelen de wereld uithelpen. Respect voor iedereen, met of zonder diagnose. Daarom ook dat wij de hele omgeving van een persoon met een diagnose sensibiliseren. Want onze boodschap is heel duidelijk: durf verder te denken dat wat je ziet! Naast de uitdagingen horen er vaak ook heel mooie eigenschappen en kwaliteiten bij diagnoses.